Guyanese ambassadeur ontboden; protest uitspraken Jagdeo
23 Sep 2022, 12:39
foto


Minister Krishna Mathoera die waarneemt op Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, heeft de Guyanese ambassadeur Keith George donderdag ontboden. De uitspraken van de vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, zijn bestempeld als te zijn onverantwoordelijk, niet diplomatisch en niet in lijn met de geest van de samenwerking als buurlanden. Voorts gaf de minister aan dat de uitspraken onnodige druk op de relatie leggen, omdat beide ministers van Buitenlandse Zaken drukdoende zijn om zaken over de illegale vissers in Surinaamse wateren te bespreken.

Minister Mathoera communiceerde verder het regeringsstandpunt dat de uitspraken van de vicepresident als een onvriendelijke daad worden beschouwd die volledig in contrast is met de goede betrekkingen tussen de beide staatshoofden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Tot slot is een beroep gedaan op de vicepresident van Guyana om de diplomatieke inspanningen af te wachten en zich te onthouden van verregaande publieke uitspraken omtrent deze kwestie, die thans aan de orde zijn tussen de beide landen.

De ambassadeur van Guyana in Suriname, zal de boodschap van de regering overbrengen aan de president van Guyana.


Advertenties