Robotics Team Suriname maakt zich op voor FGC2022
Vijf jongeren van Robotics Team Suriname maken zich op om in oktober in Genève, Zwitserland, de krachten te meten met de wereld. Teams uit 180 landen doen mee aan de For Inspiration and Recognition of Science and Technology Global Challenge (FGC2022). Na twee jaren virtuele versies zal wederom Robotics Teams van overall op de wereld bijeen komen op een fysieke platform. Uit elk land wordt één team afgevaardigd voor deelname.
Ashna Mahepal, manager van Roboticis Team, laat optekenen dat vanaf april jongeren zich via haar Facebookpagina en het dat van Robotics Team Suriname zich hebben aangemeld voor de selectie. Gelijk na de bekendmaking van de Game Challenge ‘Carbon Capture’ van dit jaar in juni, is een start gemaakt met de lokale trainingen. Acht weken lang heeft een groep van circa 12 jongeren tussen de 13 en 19 jaar deelgenomen aan de Robotics Fundamentals Training onder begeleiding van vier mentors.
De jongeren hebben tijdens het traject individuele en groepstoetsen afgelegd en is er gewerkt aan het bouwen van een ‘wij’ en team mentaliteit. Na een gehouden in-house challenge en team buzzer quiz, heeft de selectie plaatsgevonden. Vijf personen zullen dit jaar het officiële Suriname Robotics Team vormen samen met Lead Mentor Ayan Jhagroe (3e jaars student FTeW/reeds 6 jaar robotics Mentor). De jongeren zijn: Eleanor Lokhai (Natin), Dija Ramsoedit (Lyceum I), Youri Karjopwairo (Natin), Aryan Sewdin (SG Sanatan Dharm) en Shayden Schenker (alternate)(Lyceum II).
Intussen is na de 8 weken basistraining het intensievere trainingstraject in uitvoering. Op basis van de Game Challenge van dit jaar heeft het team twee robot designs, die zij aan het assembleren, programmeren en operatief krijgen zijn. Het team is inmiddels getraind in het runnen van trial en error cyclussen en het concept van ‘fail faster’ om te komen tot hun finale rover-type robot.
Hiernaast moet het team ook een game strategie gereed hebben, die het op basis van de sterke en zwakke kanten van de robot zal moeten kunnen verdedigen in alliantie verband tijdens de FGC. Op de wedstrijden zal de Suriname Robot samen met twee andere robots in alliantieverband het op het gameveld moeten opnemen tegen 3 andere. In totaal 8 games van circa 2.5 minuut in verschillende alliantieverband dienen er punten te worden gescoord. De moeilijkste taak is het ontwerpen van een extraction mechanisme (arm) die bij voorkeur in de laatste 30 seconden van de game zichzelf aan een staaf kan hechten om zich vervolgens van de grond te tillen. Hoe hoger hoe meer punten: er zijn 3 hoogten: 0,57 m; 1.14 m en 1.72 m).
Dit jaar is de FGC deelname als onderdeel opgenomen van het HYPE (Helping Youth Progress in Education) project, dat de stichting in uitvoering heeft met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Met de ondersteuning van de IDB is het team geregistreerd voor deelname terwijl de lokale trainingen ondersteund zijn door de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Staatsolie en Woodgain. Het grootste knelpunt voor nu lijkt meer het tijdig kunnen indienen en verkrijgen van de Schengen visa voor de teamleden.
Meer over de challenge kan men zien in deze video.
Vandaag
Gisteren
- Hakrinbank boekt over 2022 SRD 64 miljoen winst
- NDP kandidatenlijst goedgekeurd door hoogste orgaan
- Van politieke ontwikkeling naar echte vooruitgang!
- Energiespelers Caribisch gebied houden dit jaar beslissende stembusgang
- CBvS lijdt verlies in 2022
- Reactie op 'Politieke participatie... legaliteitsbeginsel'
- Man doodgeschoten te Koemboe in Brokopondo
- Natio maakt zich op voor dubbele confrontatie met Martinique
- De Para-kwestie 2.0: Een Dreigende Herhaling?
- Bewolkte lucht met wat opklaringen
- Veroordeelde 25 jaar celstraf in Kraka roofmoordzaak vrijgesproken
- Problemen Esther Stichting worden aangepakt
- Column: Gold Cup 2025 een noodzaak
- Pakkitow en Meriba niet op NDP lijst; Belfort op plek 50
Eergisteren
- Appartementsrecht in het nieuwe B.W.
- Finabank leent US$ 15 miljoen om MKBs tegemoet te komen
- Oproep aan regering voor noodoplosssing Esther Stichting
- Productiemachines voor L.Willemsberg NV uit SURGE-project
- BOLO sportcomplex vernoemd naar oprichter Jules Ajodhia
- Korpschef: Veiligheid rond verkiezingen 'on track'
- Belangrijke informatie voor PSA-aanvragers
- Fernandes lanceert mobiele game
- Eerste editie Poëzieweek: Unieke kans voor jonge dichters
- Reactie op CHof Vleugellam
- Veel bewolking met regen in de middag
- NDP-fractie wil duidelijkheid over gronduitgifte in West-Suriname
- DNA: Positie Suriname in OAS is om trots te zijn
- DNA geeft zegen tot Caribische overeenkomst Afreximbank