Ex-vicepresident Adhin gedagvaard
13 Aug 2022, 05:22
foto


Ex-vicepresident Ashwin Adhin is vrijdag gedagvaard door het Openbaar Ministerie om 26 augustus voor het Hof van Justitie te verschijnen. Het gerechtelijk vooronderzoek tegen hem is afgerond.

De rechter-commissaris (rc) heeft getuigen gehoord tijdens het gerechtelijk vooronderzoek, dat op 3 augustus is afgesloten. Ook de kompanen Amin D. en Vijendra R. zijn gehoord.

Vijendra R. werkte als hoofd van de Technische Dienst op het kabinet van de vicepresident en is tevens een neef van Adhin. Hij zei dat het werk heel zakelijk werd uitgevoerd voor de toenmalige vicepresident. Hij kreeg instructies van Adhin om meubilair af te schrijven, wat hij ook heeft uitgevoerd.

Ook Amin D., die hoofd was van de ICT-afdeling, zei dat hij opdrachten van de ex-vp heeft uitgevoerd door het opstellen van memo’s voor het afschrijven van apparatuur. Vijendra R. is schuldig verklaard aan valsheid in geschrifte en opzetheling en Amin D. aan de valsheid in geschrifte. De kantonrechter had Amin D. veroordeeld tot acht maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, met een proeftijd van drie jaar. Hij had Vijendra R. in het tweede kanton gevonnist tot acht maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, met een proeftijd van drie jaar. En hij is in het derde kanton veroordeeld tot acht maanden celstraf waarvan zes voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Adhin was eerder aangehouden, maar werd door het Hof van Justitie in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie was niet-ontvankelijk verklaard. De rechter-commissaris had al aangegeven dat het Openbaar Ministerie Adhin in staat van beschuldiging moest stellen.
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November