Vonnis; 'Bordo' gaat geen sorry zeggen tegen Gajadien
10 Aug 2022, 00:00
foto
De rectificatie die Joël 'Bordo' Martinus moet plegen via dagbladen en op Facebook in het Nederlands en Sranan Tongo.


Joël 'Bordo' Martinus moet van de rechter zijn verontschuldigingen aanbieden aan Assembleelid Asis Gajadien (VHP). Als hij dat niet doet, moet hij SRD 500.000 aan dwangsom betalen. Verder is hij veroordeeld tot een schadevergoeding van SRD 100.000 tegen rente van 6% per jaar. Ook moet hij de proces- en advocaatkosten betalen. Martinus zegt aan Starnieuws dat hij niet van plan is 'sorry' te zeggen en hij zal ook niks betalen aan Gajadien.

Het vonnis is bij voorraad uitvoerbaar. Dus ook al tekent Martinus hoger beroep aan, moet hij overgaan tot rectificatie, anders zal de dwangsom betaald moeten  worden, zodra het vonnis aan hem is betekend. Hij moet ook op Facebook een video posten, waarin hij zijn verontschuldiging in het Sranan Tongo aan moet bieden aan Gajadien. Verder dient hij in drie dagbladen in het Nederlands en Sranan Tongo zijn excuses aan te bieden.

Gajadien zegt aan Starnieuws dat hij het belangrijk vindt dat via de rechter een veroordeling is gekomen tegen normvervaging in de samenleving. Het is nodig dat er correctie komt, want waarden en normen moeten niet overboord worden gegooid. Dit geldt ook voor het bestuur van het land. Het Assembleelid had vragen gesteld over het Nationaal Indoor Stadion, waar Martinus door deze regering benoemd is als directeur. De opmerkingen vielen niet in goede aarde bij Martinus, die via Facebook uithaalde naar Gajadien. Over de dwangsom en de schadevergoeding zegt de politicus dat hij het geld zal gebruiken voor een sociaal doel.

Martinus merkt op dat Gajadien geld nodig heeft, hij dat netjes aan hem kan vragen. "Ik zal mijn moeder dan vragen of ze mij wat geld kan geven voor hem. Hij zal op niks beslag kunnen leggen, want niks staat op mijn naam. Ik ontvang ook geen geld als directeur van NIS", zegt Martinus. Hij voert aan dat hij nog niks heeft vernomen over het vonnis. Hij is ook niet opgeroepen voor een rechtszaak. "Gajadien mag nog zoveel rechtszaken beginnen tegen mij, maar hij gaat geen geld vinden, want zelfs mijn kettingen zijn niet op mijn naam", stelt Martinus.

"De suma leki Gajadien beloof a volk wan lo sani. Neks den du nanga den beloften. Mi no de van plan fu tak' sorry", windt Martinus zich op. Hij zal deze kwestie niet zo laten.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December