NPS-Assembleeleden Etnel en Plein doen mee met protestactie
25 Jul 2022, 00:06
foto


De NPS-Assembleeleden Patricia Etnel en Ivanildo Plein hebben op hun Facebookpagina meegedeeld dat zij vandaag de protestmanifestatie van Organic Movement zullen ondersteunen. "Als rechtgeaarde Surinamer en volksvertegenwoordiger is het mijn plicht om waar ik zie dat zaken verkeerd gaan mijn stem te laten horen en waar een strijd wordt geleverd voor een beter Suriname mijn ondersteuning te geven", stelt Plein. 

Etnel legt uit waarom zij meedoet met de actie vandaag. "Niet om anderen te ondersteunen want wij allen die een hart hebben voor dit land voeren die strijd voor een beter Suriname als het nu is op straat, in het parlement of in een organisatie we doen het! Ik ben er omdat op 25 mei 2020 een grote groep kiezers heeft gezegd: Patricia Etnel mi e power yu. En ik ben NPS'er en NPS'ers tja langa blo...! Toon daadkracht en laat je leiden door je arrogantie weg te stoppen en een handreiking te doen! Wi abi wan betre tamara fanowdu! Er moet Rust komen..."

Plein deelt mee dat de roep om beleidsombuiging enorm groot is. Van vele kanten uit, wordt geroepen dat de 'knoop' te strak is voor de samenleving en dat bepaalde zaken teruggedraaid moeten worden. "De wensen van de protesterenden zijn gelist en zijn duidelijk en helder. Tal van zaken zijn snel te realiseren. Waarop wachten, als deze snel aangepakt kunnen worden. Een roep van een samenleving, hetzij in vreedzame protesten moet niet altijd gezien worden als een 'dubbele agenda' opna houden of een regering naar huis sturen. Het moet ervaren worden als een instrument fu kenki a koers fu wan regering ... fu kenki a richting pe wan regering wan go! "

"Het leven is ondraaglijk voor elke Surinamer. En dus ook voor mij. Ik kan dus niet aan de kantlijn blijven staan, maar de oproep om ombuiging van het huidig beleid morgen ONDERSTEUNEN!! Het is een rechtvaardige strijd. Mijn boodschap is REGERING LUISTER NAAR DE OPROEP VAN DE SAMENLEVING. OP 25 MEI 2020 HAD U ANDERS BELOOFD. DOE WAT U BELOOFD HEEFT!"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May