Minister Kuldipsingh naar protesterenden; nu naar DNA
19 Jul 2022, 11:37
foto
Een grote groep mensen heeft weer gehoor gegeven op de tweede dag om te protesteren. Er is verzameld bij de Nieuwe Haven. (Foto's: René Gompers)


Op dag 2 van de protestdemonstratie is weer een grote menigte op de been gebracht. Het lag in de bedoeling om naar het ministerie van Economische Zaken te gaan, maar uit veiligheidsoverwegingen is dit niet toegestaan. De weg werd gebarricadeerd door de politie. Minister Rishma Kuldipsingh heeft besloten om naar de Nieuwe Haven te gaan, waar de protesteerden zich ophielden. Er zijn vragen aan haar gesteld, die ze beantwoord heeft. Maar de mensen waren niet tevreden. Nu lopen de mensen naar het Onafhankelijkheidsplein, begeleid door de politie.

De Nationale Assemblee heeft een openbare vergadering gepland die nog moet beginnen. De vergadering is uitgeschreven voor 12.00 uur. Net als gisteren doen verpleegkundigen onder leiding van Imro Edam mee aan het protest. Ook diverse leerkrachten hebben de scholen om 10.00 uur verlaten om de actie te ondersteunen. De mensen voeren aan dat de prijzen in de winkels te hoog zijn en die in het binnenland moordend. Hetzelfde geldt voor de brandstofprijzen.

Minister Rishma Kuldipsingh omringd door haar lijfwachten.

De leiders van de actie, die zich team Organic noemen, willen niet in dialoog gaan met president Chan Santokhi alvorens de eisen van hen zijn ingewilligd. Sergio Gentle die de eerste vraag stelde, vroeg de minister om haar portefeuille in te leveren als ze hart heeft voor Suriname.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May