Vliegveld Laduani gesloten
06 Sep 2011, 08:00
foto


De bewoners van het dorp Nieuw Aurora (Boven-Suriname) en vakantiegangers ondervinden last van de sluiting van het vliegveld Laduani. De baan is perfect, maar de veiligheid van de airstrip vormt een probleem. Vakantiegangers kregen te horen dat de buurtbewoners de baan gebruiken om zich te verplaatsen met fietsen en bromfietsen. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren.

Mensen die met vakantie waren naar Anaula werden verrast met de sluiting van de baan. Zij moesten een uur langer varen naar Botopasi om daar in het vliegtuig naar Zorg en Hoop te stappen. Het gebied is ook te bereiken via Atjoni. Veel toeristen kiezen ervoor om met het vliegtuig naar Laduani te vliegen en dan met de boot naar de vakantieoorden te varen.

Een medewerker van Anaula zei aan Starnieuws dat door de sluiting van het vliegveld ongerief wordt ondervonden. Er moeten ook meer onkosten worden gemaakt omdat de bootreis langer duurt. Gehoopt wordt dat de situatie gauw genormaliseerd zal zijn. Verschillende dorpen zijn ook verstoken van spoedeisende hulp.
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December