Caricom-leiders lopen 1K voor eenheid en gezondheid
05 Jul 2022, 04:47
foto
Caricom-staatshoofden en hun entourage zetten de pas erin tijdens de 1K Walk in de marge van de 43ste Reguliere Caricom Staatshoofdenvergadering.


De in Suriname aanwezige Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders hebben maandag een 1 kilometerlange wandeling gemaakt in de omgeving van het Kabinet van de President, als signaal voor een gezonde levensstijl en als teken van eenheid. Een aantal Surinaamse ministers, president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk waren ook in de wandelgroep. De loop was in de marge van de 43ste Reguliere Caricom Staatshoofdenvergadering.

De groep begon rond 07.00 uur bij Hotel Torarica, richting Waka Pasi, het Kabinet van de President, Fort Zeelandia en Onafhankelijkheidsplein, te lopen. President Santokhi gaf aan dat voor later op de dag de eerste business meeting gepland stond, na de grootse opening van de staatshoofdenvergadering een dag eerder in Assuria Hermitage High Rise. Tijdens de 1K Walk konden de buitenlandse gasten meteen een glimp van een deel van Paramaribo’s historische binnenstad opvangen en zo Suriname van een andere kant leren kennen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid legde de nadruk op een goede gezondheid en welzijn van het lichaam. Volgens hem hebben de Caricom-leiders met de vroege ochtendwandeling aangegeven dat bewegen en een gezonde leefstijl, hoog op de agenda staan. “Het is goed te vermelden dat leiders en personen in vooraanstaande posities een duidelijk signaal moeten sturen naar de gemeenschap.” Volgens hem kunnen veel ziekten voorkomen worden door actief en in beweging te blijven.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vastgesteld dat men voor een goede gezondheid vijf keer per week minstens 30 minuten verantwoord moet bewegen, zegt Ramadhin. Dit kan zijn tuinieren, fietsen, zwemmen of hardlopen. “Zolang je beweegt, is dat een interventie om het lichaam gezond te houden.” Hij meent dat de regeringsleiders met de wandeling niet alleen een goed voorbeeld hebben gegeven, maar ook hoop en energie hebben opgedaan om op een gezonde wijze de komende discussies te voeren. Brunswijk toonde zich net als Santokhi en Ramadhin ook fit voor de komende dagen. “Het is altijd goed om een wandeling te maken, samen met de andere staatshoofden”, tekent de Communicatie Dienst Suriname namens hem op.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October