Financiën ministers Caricom willen aanpak uitdagingen
04 Jul, 16:19
foto
De premier van Barbados, Mia Mottley vindt dat er meer investeringsmogelijkheden moeten worden geschapen. (Foto: CDS)


De ontwikkelingen van belastingmaatregelen op internationaal gebied en anti-money laundering zijn de centrale discussieonderwerpen geweest tussen de ministers van Financiën binnen de Caricom, zondag in de Ballroom van Torarica. De Community’s Council of Ministers of Finance and Planning heeft zich gebogen over financiële vraagstukken binnen de Caribische gemeenschap.

De Barbadiaanse premier Mia Mottley nam ook deel aan de bijeenkomst. Zij merkte op dat Covid-19 voor instabiliteit heeft gezorgd in de regio. Daarnaast zijn er andere vraagstukken die de financiële positie van landen verder verzwakken. “Wij moeten ervoor waken dat onze burgers hun land ontvluchten op zoek naar stabiliteit.” Er moeten volgens Mottley meer investeringsmogelijkheden geschapen worden om zodoende de omzet in de regio te verhogen en economische ontwikkeling te bevorderen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De Caricom-landen zijn het met elkaar eens, dat er van nu af aan niet eerst gewacht moet worden op het moment dat de effecten van maatregelen vanuit ontwikkelde landen voelbaar zijn. De Jamaicaanse minister van Financiën, Nigel Clarke, benadrukt dat Caricom haar stem meteen moet laten horen wanneer besluiten vanuit de ontwikkelde landen negatieve effecten kunnen hebben op de regio.

Namens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling heeft Pascal Saint-Amans virtueel aan de meeting deelgenomen. Saint-Amans die directeur Belastingbeleid is van de intergouvernementele organisatie, heeft een presentatie verzorgd over belastinghervorming en vragen van de participanten beantwoord

Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August