1 voor 12 helpt jongen met zuurstof voor 6 maanden
03 Jul, 18:50
foto
Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, op bezoek bij Dilon Edwards. De stichting heeft voor zuurstof gezorgd voor zes maanden.


Dilon Edwards (9) is met een vergroot hart geboren met een gat en is afhankelijk van een zuurstofbom. Het zuurstofbommetje helpt hem om te ademen. Om de twee tot drie dagen moet de bom hervuld worden. Vader Edwards heeft bij Stichting 1 voor 12 aangeklopt voor hulp, omdat het hervullen van de zuurstofcilinder best duur is.  Dilon had nauwelijks zuurstof toen er aangeklopt werd voor hulp bij de stichting. 

Met steun van donateurs in en buiten Suriname is het 1 voor 12 gelukt om een zuurstofmachine in te huren voor de komende zes maanden. Louis Vismale, voorzitter van de stichting, legt uit dat het om een machine gaat welke op stroom werkt. Hierdoor kan Dilon nu 1x24 uur per dag zuurstof hebben. Ook heeft de stichting twee cilinders erbij gekocht in geval stroom uitvalt.
 
Dilon heeft een Bazo-verzekering. Zijn medicamenten noch de zuurstof worden vergoed door het Staatsziekenfonds. Hoe het verder moet na zes maanden is nog niet duidelijk.
 


Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August