VES vraagt minister Ramdin kritiek hard te maken
26 Jun, 02:56
foto


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) wil weten van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking wanneer feiten zijn verdraaid. VES-voorzitter Steven Debipersad heeft onlangs een brief geschreven hierover naar de bewindsman. 

Geachte minister,
Uit de media hebben wij vernomen dat u van mening bent dat de VES feiten zou hebben verdraaid. Dit is voor een organisatie uit het maatschappelijk middenveld die 50 jaar haar bijdrage aan deugdelijk economisch bestuur probeert te leveren een onacceptabele beschuldiging. Wij vragen u dan ook beleefd doch dringend om exact, met plaats en datum, aan te geven welke feiten door de VES zijn verdraaid.

Voorts zouden wij graag uw publiekelijke uitspraak dat: “Suriname zich alleen kan versterken door buitenlandse posten op te zetten in landen waar wederzijdse voordelen gehaald kan worden”, nader onderbouwd zien. In dit kader vragen wij u beleefd om voor elk der 18 buitenlandse vestigingen welke u heeft aangetroffen de wederzijdse voordelen, of beter nog de kosten en de baten, cijfermatig aan te geven. Dit had uw partij in haar Wederopbouwplan 2020-2025 bekritiseerd en was ook door de VES reeds in juni 2020 aan de coalitieleiders gevraagd.

Tevens vragen wij u om voor elk der nieuw opgezette/aangekondigde nieuwe buitenlandse vestigingen, t.w. Rabat, Dakhla, Saoedi-Arabië (of VAE) en Jeruzalem, de wederzijdse voordelen, of beter nog de kosten en de baten, cijfermatig aan te geven. Deze cijfers hebben wij nochtans uit geen der beleidsdocumenten noch uit uw mediaoptredens mogen afleiden.

Wij kijken uit naar een spoedige reactie en danken U bij voorbaat voor het eventueel ongerief, met de vriendelijke groeten.

Hoogachtend,
Steven Debipersad
(Voorzitter) Vereniging van Economisten in Suriname.
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September