President zal zich inzetten voor beelden vrijheidsstrijders
07 Jun 2022, 04:48
foto
Ramon Jawalapersad in gesprek met president Chan Santokhi. Hij heeft aangekaart dat er nog geen toestemming is voor het plaatsen van drie beelden van verzetsstrijders. (Foto: René Gompers)


President Chan Santokhi gaat zich inzetten om de standbeelden van verzetsstrijders Raygaroo, Ramjanee en Mathura geplaatst te krijgen. De beelden zouden er vorig jaar al staan naast Baba en Mai, het monument van de Hindostaanse Immigratie. Maar Stichting Hindostaanse Imigratie (SHI) had geen toestemming gekregen van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname. Baba en Mai plein valt binnen de Unesco Werelderfgoedlijst.

Santokhi heeft na de ceremonie bij het Baba en Mai monument met SHI-voorzitter Ramon Jawalapersad en enkele bestuursleden gesproken over de drie beelden. Hij gaf aan dat de beelden er al zouden staan, maar dat er nog geen advies was van directoraat Cultuur. Hij merkt op dat als het om voorouders gaat “je dingen goed moet doen, zodat je elk jaar kan herdenken zonder enige emotie en vervelende gevoelens erbij.”

Jawalapersad is ingenomen met het voornemen van de president. “We hadden geen toestemming gehad van directoraat Cultuur, maar we hebben ondertussen alles laten uitpluizen,” deelt hij in gesprek met Starnieuws mee. “Ik heb een gesprek gehad met de president dat het wordt uitgewerkt. De beelden staan al een jaar in een magazijn opgeslagen. Maar het komt zeker goed. Dat heeft de president ons beloofd.”




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May