India: Stel stapt naar rechtbank voor kleinkind
15 May, 14:42
foto
Sanjeev en Sadhana Prasad klagen hun zoon aan en eisen dat hij en zijn vrouw binnen een jaar een kind krijgen, of hen een vergoeding van 50 miljoen roepies betalen.


Tijden en gebruiken veranderen in India: in een traditionele Indiase gezinsstructuur is het gebruikelijk dat getrouwde zonen bij hun ouders blijven, die vaak bijdragen aan de opvoeding van kinderen. Evenzo wordt van vrouwen die in dergelijke huishoudens trouwen vaak verwacht dat zij voor het huishouden zorgen en de opvoeding van de kinderen op zich nemen.

En Sanjeev en Sadhana Prasad willen zeker de traditie in ere houden en klagen hun zoon aan. Ze eisen dat hij en zijn vrouw binnen een jaar een kind verwekken, of hen een vergoeding van 50 miljoen roepies (US$ 646.000) betalen, meldden lokale media. Het verzoekschrift is ingediend bij een rechtbank in de stad Haridwar, in de noordelijke deelstaat Uttarakhand.

"Mijn zoon is zes jaar getrouwd, maar ze plannen nog steeds geen baby. Als we tenminste een kleinkind hebben om tijd mee door te brengen, wordt onze pijn draaglijk", zegt het stel in een petitie.

De vergoeding omvat de kosten van een huwelijksreceptie in een vijfsterrenhotel, een luxe auto ter waarde van US$ 80.000 en de kosten van de huwelijksreis van het paar in Thailand.

Het jongere stel was sindsdien naar een andere stad verhuisd en had de communicatie met de ouders van de zoon verbroken.

"Mijn zoon en schoondochter wonen in twee verschillende steden vanwege hun baan, wat ons enorme pijn bezorgt. We behandelden onze schoondochter als onze eigen dochter. Desondanks blijft ze zelden bij ons, wat bijdraagt ​​aan ons lijden", vertelde het stel aan de krant The Times of India.

Ze voegden eraan toe dat ze bereid waren om voor de opvoeding van het kind te zorgen als de schoondochter geen tijd had vanwege haar professionele verplichtingen.

De petitie vermeldde ook dat het echtpaar de opleiding van hun zoon als piloot had betaald en een lening had genomen om een ​​huis te bouwen. "We hebben het financieel en persoonlijk moeilijk. We hebben elk (25 miljoen roepies) geëist van zowel mijn zoon als schoondochter in onze petitie", zeiden ze tegen het Indiase persbureau ANI.

De advocaat van het bejaarde echtpaar AK Srivastava vertelde ANI dat de zaak "de waarheid van de samenleving weergeeft".

"We investeren in onze kinderen, maken ze geschikt om in goede bedrijven te werken. Kinderen zijn hun ouders financiële basiszorg verschuldigd", zei hij. De zaak wordt op 17 mei door de rechtbank behandeld.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August