Digicel stelt US$ 100.000 beschikbaar voor renovatie Hendrikschool
11 May, 20:57
foto
De CEO van Digicel Suriname Deonarine Gopaul met de scholieren Sherilyn en Avinash van de Hendrikschool. (Foto: Digicel)


 Digicel Suriname zal US$ 100.000 besteden aan de renovatie van de Hendrikschool. De nieuwe lokalen zullen eind volgende maand worden opgeleverd. De vorige week heeft het telecombedrijfeen contract getekend met aannemingsbedrijf Balwant-Gir om twee gebouwen en het vooraanzicht van de Hendrikschool te renoveren. De school, waarvan een deel tot het Unesco Werelderfgoed behoort, is één van de oudste Muloscholen in Suriname. Gezien de hoge renovatiekosten, heeft Digicel besloten om een helpende hand toe te reiken.

“Als goede buren voelden we ons verplicht om op zoek te gaan naar middelen om de renovatie te helpen financieren, omdat we weten dat onderwijs één van de bouwstenen vormt van onze maatschappij. Het vorige jaar heeft de Chairman van Digicel Group, Denis O Brien, tijdens een bezoek aan Suriname, deze middelen toegezegd en geschonken. Hij heeft als oprichter van Digicel Foundation in verschillende markten scholen opgezet, waarvan 178 in Haïti", laat de CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul optekenen. De belofte van het Digicel Foundation is om bij te dragen aan het creëren van een wereld waarin niemand achterblijft en onderwijs vormt daar de kern van voor een kind.

De Hendrikschool telt momenteel 252 studenten. De leerlingen Avinash en Sherilyn, beiden 14 jaar, geven aan blij en dankbaar te zijn dat de school wordt gerenoveerd. “Wij willen dat ook de kinderen die na ons op de Hendrikschool komen ook van de nieuwe lokalen kunnen genieten”, zegt Sherilyn. “De nieuwe omgeving zal zeker een motivatie zijn voor mij en mijn medestudenten om de lessen te volgen”, zegt Avinash.

“De gebouwen van de Hendrikschool verkeren reeds jaren in zeer slechte staat. Van delen van het plafond die naar beneden vallen tot gaten in de vloer. De directie, personeel en leerlingen spreken hun waardering uit aan Digicel voor het initiatief tot renoveren van de school, zegt Melitia Dahlberg, waarnemend directeur van de Hendrikschool. Zij is ingenomen met de enorme bijdrage die Digicel levert aan de renovatie van de school, zodat binnenkort in een veilige, kindvriendelijke omgeving lessen kunnen worden verzorgd.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May