NDP en BEP fractie wonen uit protest DNA-vergadering niet bij
28 Apr 2022, 14:13
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


De NDP en BEP fractie hebben besloten niet deel te nemen aan de openbare vergadering over reisdocumenten die nu gaande is. Zij willen concrete antwoorden van de regering over de situatie in Brokopondo. Vanmorgen heeft De Nationale Assemblee (DNA) van 10.00 tot 13.00 uur achter gesloten deuren vergaderd met de regering, Staatsolie en Nationale Coördinatiecentrum voor Rampenbestrijding. Assembleevoorzitter Marinus Bee deelde mee dat er heel veel vragen zijn gesteld aan de regering en Staatsolie. Besloten is dat de vergadering na 15.00 uur wordt voortgezet. In de tussentijd wordt de Wet Reisdocumenten behandeld.

NDP-fractie Rabin Parmessar merkte op dat zijn fractie niet content is met de wijze waarop de regering humanitaire hulp geeft aan de mensen die getroffen zijn door de overstroming in Brokopondo. De fractie wil antwoorden van de regering op de vele vragen. Er moet aangegeven worden hoe de humanitaire hulp zal worden gegeven. De situatie duurt al drie weken. De fractie heeft besloten te wachten op de antwoorden, daarom zal deze vergadering niet worden bijgewoond.

BEP-fractieleider Ronny Asabina voerde aan dat het belangrijk is om door te gaan met de sessie met de regering. Er moeten prioriteiten worden gesteld, want de situatie in Brokopondo wordt erger. De gemeenschap van het district wil met waardigheid worden behandeld door de regering en DNA. Ook de BEP-fractie verliet de vergadering.

De Assembleevoorzitter, VHP-fractieleider Asis Gajadien en ABOP-fractieleider Obed Kanapé begrijpen de houding van de oppositie niet. Zij voerden aan dat er geen partijpolitiek met deze kwestie moet worden bedreven, want daarmee is de samenleving niet geholpen. Volgens hen gaat het om partijpolitiek en stemmingmakerij. Bee voerde aan dat hij juist een beroep had gedaan op het college om geen partijpolitiek te bedrijven met deze kwestie en om samen op te trekken. Terwijl er gewacht wordt op de antwoorden, is besloten de uitgeschreven vergadering over reisdocumenten in de tussentijd voort te zetten. Na de vergadering met de regering zal bekeken worden of in het openbaar zal worden vergaderd.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March