Indonesië: 99% op Java heeft Covid-antilichamen
18 Apr 2022, 14:47
foto
Mensen die beschermende gezichtsmaskers dragen, genieten van een wandeling langs een skywalk-brug terwijl de Omicron-coronavirusvariant zich blijft verspreiden, in Jakarta, Indonesië. (Foto: Reuters)


Bijna alle inwoners van het dichtstbevolkte eiland Java van Indonesië hebben antistoffen tegen Covid-19, als gevolg van een combinatie van eerdere infectie en vaccinatie tegen het virus. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de overheid.

De studie van maart onder 2.100 mensen, uitgevoerd op Java, waar 150 miljoen mensen wonen, en Bali, de belangrijkste toeristische bestemming van Indonesië, onthulde dat 99,2% van de mensen Covid-antilichamen had, een stijging van 6 procentpunt ten opzichte van een enquête in december.

Pandu Riono, een epidemioloog aan de Universiteit van Indonesië, die het onderzoek samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft uitgevoerd, vertelde maandag aan Reuters dat de antilichaamniveaus in het laatste onderzoek hoger waren als gevolg van een bredere uitrol van boostershots, omdat de ontvangers een sterkere bescherming hadden.

Het dagelijkse aantal gevallen in Indonesië is aanzienlijk gedaald sinds een piek in februari, veroorzaakt door de Omicron-variant. Ongeveer 60% van de 270 miljoen mensen is ingeënt tegen Covid.

Pandu zei dat de sterkere antilichamen de snellere snelheid kunnen verklaren waarmee Omicron-variantinfecties in Indonesië afnamen.

De studie van december, onder 22.000 mensen, werd landelijk uitgevoerd en toonde aan dat 86% van de Indonesiërs antistoffen had.

'S Werelds grootste land met een moslimmeerderheid heeft onlangs veel van zijn pandemische beperkingen versoepeld, waaronder het afzien van quarantaine voor buitenlandse toeristen en het opheffen van een tweejarig verbod op de massale exodustraditie tijdens de islamitische feestdagen van Eid ul-Fitr.

Minister van Volksgezondheid, Budi Gunadi Sadikin, zei maandag dat het onderzoek een factor was in de beoordeling van de regering dat de vakantie "soepel kan verlopen zonder negatieve gevolgen voor onze mensen te hebben".

De studie volgt de recente gegevens in Groot-Brittannië op de voet, waar het percentage volwassenen met Covid-antilichamen midden maart bijna 99% was, volgens het Office for National Statistics.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May