JetAir zet banden op Surinaamse bodem
06 Apr 2022, 12:44
foto
De eerste vlucht van Jetair is dinsdag op de Johan Adolf Pengel Luchthaven geland. (Foto's: René Gompers)


JetAir Caribbean B.V, meer bekend als JetAir, gaat in eerste instantie elke dinsdag rechtstreeks vliegen tussen Paramaribo en Curaçao. Wanneer de vraag toeneemt, komt er een tweede vlucht per week bij. Vliegen naar Suriname is voor de Curaçaose vliegmaatschappij een droom die eindelijk in vervulling gaat.

Managing-director van JetAir, Antonio Ribeiro, zegt dat door de Covid-19-pandemie plannen op de lange baan zijn geschoven. Ook hebben verschillende vliegmaatschappijen de pandemie niet overleefd of zijn er zwaar gehavend uit gekomen. Maar het kaft is van het koren gescheiden, concludeert Ribeiro. JetAir kan nu de droom in elk geval waarmaken. "Hoe moeilijk het ook was geweest, JetAir habi pasensi," merkt Ribeiro op.

JetAir is zijn route netwerk naar Zuid-Amerika flink aan het uitbreiden, deelt CEO Robert Maas mee. Suriname is de tweede destinatie na eerst Medellin, Colombia. Maas: "Dit is gedaan om de reizigers van Suriname de mogelijkheid te geven om met JetAir naast Curaçao, ook door te reizen naar onder andere Sint Maarten, de Dominicaanse Republiek, Haïti, Colombia en Jamaica. Verder is er van Curaçao heel veel verbinding naar Europa. We zijn een beetje een hub aan het worden". 

Het toestel van JetAir krijgt het traditionele natte welkom op de J.A.Pengel Luchthaven. (Foto: René Gompers)

Humphrey Schurman, vertegenwoordiger van JetAir, de directeur van NV Luchthavenbeheer Vijay Chotkan en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, merken op dat met JetAir er grote voordelen zullen zijn voor de toerisme, agrarische sector en vooral kleine ondernemers. Met de zoveelste vliegmaatschappij aangemeld, komt de luchthaven op 'Zanderij' dichter bij het doel om een hub te worden voor personen en cargo die 1 miljoen passagiers per jaar verwerkt.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May