Brunswijk stuurt hulpgoederen naar diverse delen land
14 Mar, 00:00
foto
Er zijn vier vluchten uitgevoerd met hulpgoederen van de vicepresident naar Pusugrunu en Nyun Jacobkondre in het Boven Suriname-gebied.


Rijst, suiker, blom, melk, bruine bonen, worst, uien en benzine zijn goederen die vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit eigen middelen heeft gestuurd naar diverse delen van het binnenland die te kampen hebben met wateroverlast. Brunswijk heeft het afgelopen weekend zich georiënteerd te onder andere Paamaka, Matawai en Tapanahony-gebied en verschillende mensen in de dorpen gesproken.

Brunswijk vindt dat de hulp die aangeboden wordt tot nu toe onvoldoende is. De situatie is volgens de vp tenhemelschreiend laat hij optekenen. Uit beelden die Brunswijk heeft laten schieten blijkt dat er enorme schade is toegebracht aan onder andere woningen, scholen, poliklinieken. Ook de economische schade is groot.

De medische hulp is op veel plekken komen weg te vallen door de situatie. Door de wateroverlast is er ook een onhygiënische situatie ontstaan. Brunswijk heeft de mensen moed ingesproken en hulp aangeboden. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing is bezig met verstrekken van hulppakketten, maar is volgens Brunswijk niet voldoende. Hij zal middelen en diensten mobiliseren om de mensen die in nood verkeren te ondersteunen.

Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August