Brunswijk neemt kijkje bij ondergelopen dorpen
13 Mar 2022, 14:34
foto
Diverse dorpen in het binnenland staan blank. Gebouwen zijn ondergelopen.


Een behoorlijk aantal dorpen in het binnenland staat helemaal onder water. Het stijgende water eist eilandjes, strandgebieden, huizen, scholen, graafmachines, auto’s op. Vicepresident Ronnie Brunswijk is in het weekend per helikopter, persoonlijk naar de getroffen gebieden geweest. Hij gaat ook pakketten sturen naar de bewoners.

Door aanhoudende regens zijn rivieren buiten hun oevers getreden en dorpen onderwater gelopen. Dit is al enkele dagen gaande maar ondertussen is het NCCR de dorpen al te hulp geschoten. Scholen, poli's, verschillende dienstwoningen staan allemaal onder water. Zelfs tot het plafond zoals Brunswijk in zijn video's toont.

De video's tonen aan hoe hoog het water in de rivieren is gestegen. Niet alleen woongebieden zijn getroffen. De rivier probeert ook ‘industrieparken’ die onder andere brandstof verkopen, te verdrinken. Graafmachines en vrachtwagens zitten vast. Ook een aantal auto’s staat in het water. Brunswijk heeft op zijn Facebookpage aangekondigd dat hij de getroffen gebieden gaat bijstaan. Hij toont dat hij alvast rijst, van het merk 'Bigi Bravo’ laat inladen voor levering.

Advertenties