Horecasector gaat dinsdagavond tot 23.00 uur open zijn
29 Nov, 15:51
foto
De horecasector is niet te spreken over het vervroegen van de avondklok en gaat dinsdagavond tot 23.00 uur open blijven. (Foto: René Gompers)


De horeca sector protesteert tegen de vervroegde avondklok; morgenavond gaat zij een signaal sturen naar de overheid. De cafés en restaurants gaan gewoon openblijven tot 23 uur. Alle mensen die de horeca ondersteunen mogen bij hun favoriet restaurant komen. De avondklok gaat om 21 uur in.

Voorzitter Jonathan Martodihardjo van de Vereniging Horeca Suriname, heeft in 't Vat met enkele leden het actiemodel bepaald. De keus was tussen "vandaag de weg barricaderen met stoelen of auto's of morgenavond gewoon tot 23 uur openblijven." Er is voor het laatste gekozen.

"We hebben echt geen zin om nog eens op straat te gaan om petities in te dienen," geeft Martodihardjo aan. "De minister heeft onze contact gegevens. Hij kan bellen of appen. We zijn bereid te praten en we hebben nog steeds de oplossingsmodellen gereed voor het handhavingsprobleem."

"We spreken niet goed dat sommige collega's illegaal hebben gefeest," benadrukt Martodihardjo. "Maar je kunt de mensen niet kwalijk nemen. Sommigen maken gebruik van hun lijnen met de mensen die het voor het zeggen hebben. Je kunt als overheid ook niet iemand al 20 keer beboet hebben. Wil je dat echt voor de 21ste keer doen? Trek dan de vergunning in! Nogmaals, we willen helpen met de handhaving. Dat is het grootste probleem."

Ondernemer Florian Allas merkt op dat met de vervroegde avondklok, er juist meer mensen op straat zullen komen. "We zien het toch gebeuren, kijk maar bij Waka Pasi. Toen de tijd werd verruimd naar 23 uur was het niet zo druk meer. Mensen namen hun tijd om naar de plekken te komen. Toen het uitgaansverbod nog vanaf 21 uur was, was het drukker. Met ouderen en jongeren. Supermarkten zijn ook drukker. Mensen hadden minder tijd om zaken te doen. En nu wil je het weer terugbrengen naar 21 uur, waarom? Er waren toen ook illegale feesten. Dat moet je hard aanpakken want eigenlijk kan alles open met de protocollen en de handhaving van ze. Hoe eerder de avondklok, hoe groter de concentratie van mensen op plekken en op straat."
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May