Voedselbank blijft goed 'scoren' in behoefte
22 Nov, 18:24
foto
De voedselbank van Amor Vitae was zondag in Commewijne. (Foto's: René Gompers)


De mobiele voedselbank van Amor Vitae gaat dit jaar nog twee keer open. De locaties moeten nog worden bepaald. Commewijne was zondag aan de beurt. De organisatie heeft meer dan 113 personen kunnen helpen aan een behoorlijk groot levensmiddelen pakket. Voor de mensen die laat zijn komen opdagen was er niets meer, aangezien er deze keer geen bonnen beschikbaar waren.

De voedselbank ontvouwde zich zondag bij een pompstation van Roy Boedhoe. Al vroeg stonden mensen in de rij, de felle zon trotserend. De voedselbank, waar behoeftigen behalve een voedselpakket, ook kleren, schoeisel, speeltjes en andere spullen gratis kunnen halen, gaat meestal om 10 uur open. Een eenheid van de Covidbrigade is op de drukte afgekomen. Alles bleek in orde te zijn en mocht de liefdadigheid doorgaan. Het is rustig verlopen.

"We hebben uiteindelijk 113 mensen kunnen helpen met voedselpakketten," vertelt Gail Eijk, voorzitter van stichting Vitae Amor. "Dat waren de mensen met nummers. Daarna hebben we nog een groep kunnen helpen aan wat kleinere pakketten." Dit keer zijn er geen voedselbonnen uitgedeeld. De voorraad kleren, vooral kinderkleding en speeltjes, was ook weer snel op. Besloten is om de activiteit om de ene week te doen om te voorkomen dat de druk om het team van vrijwilligers te groot wordt.

"We zijn er weer op 5 december," kondigt Eijk aan. "We weten nog niet precies of het Lelydorp of Geyersvlijt wordt. We zijn in elk geval nog twee keer open in december. De nood is heel hoog, we kunnen niet iedereen helpen. Het lukt nu wel aardig met de donaties en sponsoring. We gaan door zolang er genoeg is. We zijn de samenleving heel erg dankbaar. Zonder hun kunnen we de mensen, eigenlijk elkaar, niet helpen."Advertenties