Awari Domri
31 Oct 2021, 06:41
foto


Awari Domri is het Sranan equivalent van 'wolf in schaapskleren'.
Het gaat om mensen die zich anders voordoen dan zij in werkelijkheid zijn.
Huichelaars dus. Ook de Bijbel waarschuwt tegen deze figuren. Mattheus 7:15: "Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn."

Enkele geestelijke leiders stellen tegen vaccinatiedwang te zijn op basis van Mattheüs 6:33. Ik heb in een aantal Bijbelvertalingen deze tekst opgezocht. En overal luidt het: "Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden." Het kan aan mij liggen, maar ik zie in deze tekst niets dat een bezwaar tegen vaccinatie of dwang rechtvaardigt. De uitleg die gegeven wordt: 'zelfs God dwingt geen enkel mens om Hem te dienen…etc', is erg zwak en wazig. Volgens deze uitleg zouden alle regels en wetten overboord mogen worden gegooid.

Ik heb sterk de indruk dat deze geestelijke leiders, van wie bekend is dat ze politieke aspiraties hebben, de Bijbel misbruiken om hun politieke agenda uit te voeren. En ik praat over misbruiken omdat ze drommels goed weten dat de Bijbel christenen oproept tot gehoorzaamheid aan de overheid. Onder andere in Romeinen 13:1. Een paar jaar geleden kende de toenmalige geestelijk adviseur van de president deze tekst wel.

Men benadrukt steeds weer geen tegenstander van vaccinatie te zijn maar slechts tegenstander van dwang. Waarom voert men dan geen actie om hun volgelingen op te roepen zich vrijwillig te laten vaccineren in plaats van zoveel tijd en energie te stoppen om te protesteren tegen een mogelijke dwang. Waarom wordt er niet voor gekozen om naast de overheid te staan om uit deze crisis, die vrijwel dagelijks mensenlevens opeist, te geraken. Dat zou een waarlijk christelijke daad zijn want daarmee redt men levens.

Ronald Grunberg


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May