Suriname doneert 45.000 Pfizer-vaccins aan Jamaica
29 Oct 2021, 14:31
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. (Foto: CDS)


Suriname heeft woensdag een partij van ongeveer 45.000 Pfizer-vaccins gedoneerd aan Jamaica. Jamaica heeft een schaarste aan vaccins en kan deze niet op de normale manier betrekken. Het eiland heeft het verzoek binnen de staatshoofdenvergadering gedaan aan landen die een overschot hebben aan vaccins.
 
 “Op basis van onze huidige voorraden, maar ook op basis van de prospects die er zijn voor de komende periode, hebben wij deze beschikbare hoeveelheid kunnen reserveren voor Jamaica”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij meent dat Suriname heeft getoond haar positie binnen de regio te versterken. Jamaica heeft enthousiast gereageerd op de Surinaamse bijdrage, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS). 

Ramadhin zegt dat het voor Suriname een heel belangrijke donatie is. “Hiermee hebben wij als land getoond dat wij vriendschappen in stand houden, onze positie binnen de regio versterken en solidariteit tonen met landen die over minder vaccins beschikken.” Hij merkt verder op dat Suriname in een gezegende positie verkeert om over genoeg vaccins te beschikken. “Omdat ook wij donaties hebben gekregen, is het heel redelijk te doneren.”

Ramadhin benadrukt dat Suriname een beleid voert dat vooruitzichten biedt voor het land en voor de hele wereld. “Wij gaan soms ook naar Jamaica en wij hebben er voordeel aan als er daar en in andere delen van de wereld, een veilige omgeving is.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May