Acties van SWM-bond per 00.00 uur opgeheven
21 Oct, 00:00
foto


De bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft zijn acties zojuist, om 00.00 uur opgeheven. Dit heeft Dwain Cairo schriftelijk meegedeeld aan directeur Marlon Oosterling. Er is overeenstemming bereikt over de uitbetaling van de overbruggingstoelage, zegt Oosterling aan Starnieuws. 

De 'continue diensten' zijn om 00.00 uur hervat, terwijl om 7.00 uur de overige werkzaamheden zullen worden opgepakt. De bond is in actie gegaan omdat er geen vooruitzicht was of de overbruggingstoelage van SRD 2.500 per werknemer zou worden betaald. Er kan geen collectieve arbeidsovereenkomst gesloten worden omdat de bond twee besturen heeft. De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname heeft besloten dat er verkiezing gehouden moet worden om uit te maken, wie het wettige bestuur is. Deze verkiezing wordt vrijdag gehouden. 

De regering had besloten SRD 1.000 per werknemer te betalen. De directie zette daar SRD 500 bovenop. Hier nam het bestuur-Cairo geen genoegen mee. Uiteindelijk heeft de regering besloten de rest van het bedrag ook over te maken. Oosterling deelt mee dat de SWM een vordering heeft op de overheid. Zo kon het geld voor de overbruggingstoelage toch worden betaald. 

De bond was sinds 14 oktober in actie. De directie had gesteld dat het principe van no work no pay toegepast zal worden. Over deze kwestie wil de bond maandag met de leiding van het bedrijf om de tafel. Ook zal de overeenkomst over de overbruggingstoelage worden ondertekend. 


Advertenties