Regering maakt SRD 1.000 per werknemer SWM over
18 Oct, 10:00
foto
Werknemers van de SWM zijn vandaag massaal getogen naar het bedrijfsemplacement te William Kraanplein. Zij tonen hun ontevredenheid over het uitblijven van de overbruggingstoelage.


De bond, onder leiding van Dwain Cairo, bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is nog steeds in actie. De werknemers zijn vandaag massaal getogen naar het William Kraanplein bij de watertoren van het bedrijf. Cairo is niet te spreken over dat ondanks het ultimatum dat gesteld is, er niks vernomen is van de regering of de directie. Starnieuws verneemt van directeur Marlon Oosterling dat de regering een bedrag vrijgemaakt heeft voor de overbruggingstoelage.

Intussen heeft Oosterling Cairo in een brief geïnformeerd dat de regering SRD 886.000 heeft overgemaakt op de bankrekening van het bedrijf. Dit geld is bestemd voor de uitbetaling van een overbruggingstoelage van SRD 1.000 per medewerker. De betaling zal uiterlijk woensdag plaatsvinden.

Op 14 oktober is ook afgesproken met de bond onder leiding van Rudi Baarh dat ook SRD 500 per medewerker zal worden uitgekeerd. Dit zal deze maand nog gebeuren.

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname heeft zich gebogen over de kwesties die spelen bij de SWM. Er zijn daar twee bonden. De Bemiddelingsraad heeft aanbevolen dat er verkiezing gehouden moeten worden om vast te stellen wie het wettige bestuur is van de bond. Deze verkiezing wordt vrijdag gehouden.

Omdat er tien maanden wordt onderhandeld over de collectieve arbeidsovereenkomst, heeft de bond-Cairo een overbruggingstoelage van SRD 5.000 geëist. De Bemiddelingsraad heeft aangegeven dat een bedrag van SRD 2.500 per werknemer dient te worden uitgekeerd. De SWM heeft de middelen niet en is afhankelijk van de regering, die nu SRD 1.000 per werknemer beschikbaar heeft gesteld. De directie doet een SRD 500 er bovenop voor deze maand.

Advertenties