Granman Aboikoni zal zich vaccineren tegen Covid-19
17 Oct, 14:28
foto
De Samaaka-granman Albert Aboikoni is ingenomen met het bezoek van minister Amar Ramadhin. (Foto: CDS)


De granman van Samaaka, Albert Aboikoni, is bereid zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Hij is ingenomen met het bezoek van een delegatie onder leiding van minister Amar Ramadhin. Na de kennismaking is er een krutu gehouden te Asidonhopo over Covid-19 en het belang van de vaccinatie. De minister heeft aangegeven dat de overheid ervoor moet zorgen dat elke Surinamer beschermd wordt tegen dit virus en de gevolgen daarvan. Het probleem is reëel en mag niet onderschat worden.

Tijdens deze krutu is duidelijk naar voren gekomen dat er nog steeds behoefte is aan informatie alvorens men zal overgaan tot het vaccineren tegen Covid-19. De belangrijkste obstructies om te vaccineren zijn misinformatie en fake nieuws, welke nader uitgelegd moeten worden, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Granman Aboikoni is tevreden met het bezoek van Ramadhin en het was voor hem heel aangenaam om op deze manier meer geïnformeerd te worden over het vaccineren. Het traditioneel gezag zal de informatie ovebrengen aan de bewoners van de diverse dorpen. Aboikoni zal verder afstemmen met de directeur van Medische Zending, Herman Jintie, voor de planning om te beginnen met het vaccineren te Asidonhopo. Jintie maakte deel uit van de delegatie.

De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, geeft aan dat het bezoek nodig was omdat men meer informatie wilde hebben over de diverse vaccins en wat het voordeel is van het vaccineren. Hij is tevreden over het bezoek en kijkt uit naar de dag waarop de eerste prik toegediend zal worden te Asidonhopo, mogelijk al binnen twee weken.

In de delegatie was ook meegereisd de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan, die een geschenk overhandigde aan de granman der Saramaccaners. Ook de speciale afgezant van Nederland, Marc Sprenger, was meegereisd naar Asidonhopo.
Advertenties