Verdachten achtervolgden slachtoffers roofmoordzaak
13 Oct 2021, 03:47
foto


Een ondernemer getuigde dinsdag dat hij niet doorhad dat enkele mannen hem en zijn vriend Randjiet Kisoensingh hebben achtervolgd op 25 november vorig jaar. Zij zijn overvallen door twee mannen waarbij een van hen Kisoensingh een dodelijke steekverwonding heeft toegebracht. Farick K., Sevano T., Zjang E. en Gavin T. zaten in de beklaagdenbank.

De ondernemer kan niet met zekerheid zeggen welke van de verdachten de beroving hebben gepleegd. Op 25 november vorig jaar was hij samen met Kisoensingh. Zij parkeerden hun auto in de omgeving van het pompstation On the Run en liepen naar het Onafhankelijkheidsplein. Zij keerden nadien terug waarbij Kisoensingh plaatsnam in de auto. De ondernemer stond nog buiten. Een van de rovers met een mes ging bij de ondernemer en maakte hem onder bedreiging een iPhone 5 en SRD 500 afhandig. De andere crimineel, die gewapend was met een mes, ging bij Kisoensingh. Hij heeft Kisoensingh met een mes gestoken en trok hem uit het voertuig.

Volgens de ondernemer maakte het latere slachtoffer na de opgelopen letsels nog mondbewegingen maar sprak niets meer. Na de beroving renden beide rovers weg.

Twee van de verdachten, Zjang E. en Gavin T., zijn dinsdag als getuigen gehoord in de zaak tegen Farick K. en Sevano T. Zij kennen Farick K. niet. Beide verdachten verklaarden afzonderlijk dat het plan van de beroving van Sevano T. afkomstig was. Zjang E. ging samen met Gavin T. uit huis. Zij ontmoetten Sevano T. en gingen naar de binnenstad. Zij dronken bier toen Sevano T. aan hen aanwees om de twee slachtoffers te beroven. Zjang E. kreeg een mes van Sevano T. Zjang E. en Gavin T. vielen Kisoensingh en zijn vriend aan. Zjang E. bracht Kisoensingh de dodelijke messteek toe. Gavin T. heeft de vriend van Kisoensingh beroofd van het geld en de mobiele telefoon.

Advocaat Harold Belfor wil de camerabeelden in deze zaak bekijken op 23 november. De overige raadslieden in deze zaak zijn: Therese Roos, Maureen Nibte, Derrick Veira en Shefani Amirkhan.
Advertenties