Bouw bruggen stagneert door niet vrijmaken van financiën
04 Aug 2011, 07:00
foto
Nameco overweegt de werkzaamheden voor de bouw van de brug over Saramaccadoorsteek stop te zetten.


De bouw van de bruggen stagneert omdat financiële middelen niet vrijgemaakt worden. Starnieuws verneemt dat Nameco ruim acht maanden wacht op betaling. De schuld is opgelopen tot bijkans SRD 6 miljoen. Er is voorbereidend werk verricht voor de bouw van de brug over Saramacca Doorsteek. De aannemer overweegt om de werkzaamheden stop te zetten.

De bouw van de nieuwe brug over de Surinamerivier bij Carolina kan pas beginnen, wanneer de financieringsovereenkomst is getekend met Ballast Nedam. In De Nationale Assemblee is er kritiek geleverd over de 32 miljoen Euro die hiervoor neergeteld zal worden. Volgens diverse assembleeleden kunnen Surinamers de brug voor veel minder geld bouwen. Er is een intentieverklaring getekend tussen minister Ramon Abrahams van Openbare Werken en Ballast Nedam.

De stukken voor de financiering liggen bij het ministerie van Financiën, dat samen met de Centrale Bank van Suriname een besluit over de overeenkomst moet nemen. Pas als de middelen aanwezig zijn, kan de overeenkomst worden gesloten. Ballast Nedam had als deadline 1 augustus gesteld. Deze is niet gehaald.
Advertenties