Hondurese Olimpia onderkent imagoschade club
28 Sep, 14:17
foto
Volledig afgezonderd keerden de Olimpia-spelers terug na het schandaal op de sociale media. Een van de spelers arriveerde met een masker uit de beroemde Spaanse serie "La Casa de Papel".


Na het resolute besluit van het bestuur van de Concacaf om Suriname en Honduras te diskwalificeren van het Concacaf League-toernooi en de aankondiging van de clubleiding om sancties op te leggen aan de Hondurese Olimpia, hebben de spelers van dit team hun versie van de gebeurtenissen gegeven. In een brief hebben de spelers het grote publiek toegesproken. Al de spelers hebben de brief op hun sociale netwerken geplaatst.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft als clubeigenaar van Inter MoengoTapoe de spelers van de Hondurese voetbalploeg Amerikaanse dollars gegeven in de kleedkamer nadat de twee ploegen in Concacaf verband tegen elkaar waren uitgekomen. Inter Moengotapoe verloor de wedstrijd met 0-6. Ook Inter MoengoTapoe en daarmee ook Suriname is uit het toernooi gezet, nadat de beelden over het uitdelen van geld viraal ging.

In de verklaring van de voetballers verzekeren ze dat ze verkeerd zijn geïnterpreteerd en het imago van de club en de ploeg hebben geschaad na de video waarin de voorzitter van Inter Moengotapoe, Ronnie Brunswijk, opduikt en geld geeft aan de spelers. De groep voetballers legt uit dat de manager hen het geld als dankbaarheid heeft gegeven, omdat ze een slechte tijd hadden bij aankomst in Suriname, waar ze enkele uren en 's nachts op straat waren gestrand door panne van de bus die hen naar het hotel in Suriname vervoerde.

Ze onderkennen dat ze elk 100 dollar hebben gekregen en dat het een vergissing was om het aan te nemen. Ze verzekeren dat ze zich op geen enkel moment leenden voor daden van corruptie en omkoping die het imago van de club en de concurrentie schaden. Ze hebben zich verontschuldigd bij het team en de fans. Ze zeggen dat ze zich zullen onderwerpen aan elke sanctie die het bestuur tegen hen treft.
Advertenties