Corona, mijn ervaring
17 Sep, 08:34
foto


Lieve broeders en zusters, ik wil graag mijn corona ervaring met jullie delen. Omdat ik geboren en getogen ben in Suriname, hier woon en werk en mijn hart onlosmakelijk verbonden is met ons mooi land, voel ik mij verplicht om dit te doen.

Mijn naam is Regina Schröder. Op 26 augustus 2021 werd ik positief getest op het zogenoemde corona virus.

Het besmettingsproces   
Enkele dagen daarvoor was mijn beste vriendin besmet geraakt en heeft vervolgens mij besmet; voordat corona bij haar werd vastgesteld hebben wij namelijk veel tijd samen doorgebracht. Nadat zij positief was getest, begon ik ook symptomen bij mezelf waar te nemen. Een PCR test bevestigde dat ik ook 'corona' had opgelopen.

Ik ben niet gevaccineerd. Dat is mijn persoonlijke gezondheidskeuze en in Suriname respecteren wij een ieders keuze, toch?
De vriendin die mij besmet heeft, is volledig gevaccineerd. Ik maak haar geen enkel verwijt, integendeel, we zijn door deze ervaring dichter naar elkaar toe gegroeid en de vriendschap is sterker dan ooit.

Met de genade van God is mijn ziektebeeld heel erg mild verlopen; ik had wat koude rillingen en voelde me een beetje grieperig. Na de verplichte thuisquarantaine werd ik coronavrij verklaard en kon ik mijn dagelijks leven hervatten. Ook met mijn vriendin gaat het prima.

Perplexiteit
Vol energie en goede moed ging ik een hapje eten bij een bekend restaurant in Paramaribo-Zuid, waar men mij op onmenselijke en on-Surinaamse wijze de toegang verbood, omdat ik geen COVID-19 vaccinatiebewijs kon overleggen. Diep gekwetst, beledigd en in de war verliet ik die plek, om er zeker weten niet meer terug te keren.

En waarom is het belangrijk dat u mijn verhaal kent?  
Omdat er in Suriname verdeeldheid wordt gecreëerd. Er wordt haat gekweekt tegen mensen die niet tegen COVID-19 gevaccineerd zijn. Hen worden bepaalde rechten ontnomen en zij worden buitengesloten. Zij worden het slachtoffer van discriminatie. Precies zoals ik door dat restaurant ben gediscrimineerd, worden werknemers ontslagen omdat zij niet gevaccineerd zijn, kunnen sollicitanten slechts een baan krijgen als zij zich laten vaccineren, ach, de samenleving loopt momenteel over van dergelijke discriminerende handelingen.
 
Niet-gevaccineerden worden tot de boosdoeners in de samenleving gemaakt; op hun voorhoofd krijgen zij een stempel gedrukt alsof zij de corona-besmettingen veroorzaken en dat zij een gevaar zijn voor land en volk. Vervolgens worden zij via indirecte dwang gedwongen om zich te laten vaccineren, zo niet dan verliezen zij vele van hun rechten en wordt hen het leven behoorlijk zuur gemaakt. En dit alles wordt oogluikend toegestaan door de autoriteiten, want die treden niet op.

Het Effect
De samenleving wordt doelbewust verscheurd door deze onjuiste en betreurenswaardige informatie. Mijn verhaal bewijst precies het tegendeel van die onjuiste informatie. Mijn verhaal levert namelijk het bewijs dat andermans vaccinatie mij op geen enkele wijze heeft beschermd. Ik, als niet-gevaccineerde, ben besmet geworden door een volledig gevaccineerde, en NIET OMGEKEERD.

Men beweert ook dat als je gevaccineerd bent, het corona ziektebeeld mild verloopt. Welnu, ik ben niet-gevaccineerd en ook mijn ziektebeeld is mild verlopen. Ik heb gestuurd op gezonde voeding, mentale en geestelijke gezondheid en het verhogen van mijn eigen door God gegeven lichamelijke weerstand; dit alles heeft bijgedragen aan mijn voorspoedige genezing.

Als je nadenkt over de logica ervan, wat heeft het voor zin om een vaccinatie te eisen om anderen te beschermen als dat vaccin verdere overdracht toch niet voorkomt? Die vraag stel ik aan vele mensen en niemand die mij het antwoord kan geven, maar desondanks volgen ze allemaal klakkeloos het verhaal dat je je moet vaccineren om anderen te beschermen. Iedereen die zich vaccineert doet dat voor zichzelf en niet voor een ander.

Conclusie

En zoals ik al zei, de band met mijn volledig gevaccineerde vriendin is hechter dan ooit. Niemand gaat ons kunnen beïnvloeden, onze vriendschap wijst elke vorm van polarisatie en discriminatie af. Wij blijven vriendinnen, omdat wij allebei het keuzerecht van ieder mens respecteren en het afkeuren dat er zo een ontzettende tweedracht wordt gezaaid in Suriname.  

Dit is de reden waarom ik mijn verhaal deel met u allen.
Dat het u mag sterken, in momenten van zorg en twijfel.
Dat het u mag sterken, zodat u niet door bangmakerij en haatzaaierij wordt neergehaald.
Dat u erdoor geïnspireerd mag raken om ook uw eigen verhaal te vertellen; Suriname heeft het nodig dat mensen uw waarheid horen. Zwijgen en zwichten voor onrecht mag nimmer een optie zijn.   

Regina Schröder
Advertenties