PAHO/Canada-schenking voor Covid-19-zorg
03 Sep 2021, 18:26
foto
Een doos met een zuurstofconcentrator. (Foto: PAHO/WHO)


Het ministerie van Volksgezondheid heeft een schenking ontvangen van 30 zuurstofconcentratoren ter ondersteuning van patiëntenzorg in de huidige COVID-19 situatie in Suriname. De gedoneerde machines zijn door PAHO aangeschaft met fondsen beschikbaar gesteld door de Canadese regering.

De machines zijn samen met 6 maanden aan benodigde accessoires opgeslagen bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) en zullen door het ministerie de komende dagen aan de hand van de behoefte worden gedistribueerd, schrijft de PAHO in een persbericht. "Terwijl Suriname haar vaccinatie-inspanningen blijft opvoeren, vereist de Covid-19-pandemie nog steeds dat ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen volledig zijn uitgerust en over voldoende voorraden beschikken om patiënten met COVID-19 te kunnen behandelen”, zegt Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.

Zuurstofvoorziening is een kritieke behoefte tijdens deze pandemie. Lewis-Bell geeft aan dat de PAHO dankzij de steun van Canada, meer zuurstofconcentratoren aan Suriname kan schenken. “Tot op heden heeft PAHO 50 zuurstofconcentratoren en een scala aan andere medische apparatuur en benodigdheden gedoneerd, en wij blijven onze technische bijstand verlenen aan de nationale belanghebbenden in het juist beheren en toepassen van deze en andere medische hulpmiddelen."

Canada heeft op verschillende momenten vanaf het virus is geconstateerd in het land, bijgestaan in de vorm van schenkingen van noodzakelijke medische middelen, PPE en attributen om de ziekenhuizen en zorginstellingen beter uit te rusten.

Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November