ASFA legt verhoogde stroomrekeningen voor aan Verbruikersraad
01 Sep 2021, 12:36
foto


Veel leden van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) zijn verrast door de exorbitant hoge stroomrekening die zij recent hebben ontvangen. Die blijken meer dan 100% hoger te liggen.

“Dus de stroomrekening is tweemaal meer. Er is zelfs een lidbedrijf dat 300% meer – dat is vier maal het ‘normale’ bedrag - moet betalen dan voorheen het geval was”, zegt ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk. Hij geeft aan dat tijdens de onderhandelingen met de minister en de EBS toegezegd was dat Surinaamse producenten niet meer dan 200% totaal zouden bedragen bij het doorvoeren van de verhoging. “Dat blijkt nu dus niet waar te zijn, men heeft geen woord gehouden.”

Voorts was afgesproken de duidelijke facilitering in verband met de import van elektra efficiëntiemiddelen ten behoeve van de industrie, zoals zonnepanelen, transformatoren en condensatoren, maar ook dat is uitgebleven. “Ondertussen hebben wij deze problematiek gelegd bij de Verbruikersraad. Dat is een stichting waar we nu weer een lid aan hebben toegevoegd. Deze raad zal verder de zaken aanpakken met ondersteuning van de ASFA en partners”, zegt Bilkerdijk.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May