Actieve coöperaties worden in kaart gebracht
20 Aug 2021, 18:56
foto
Minister Rishma Kuldipsingh en de Raad voor Coöperatie Wezen. (Foto: AW&J)


Alle actieve coöperaties met hun leden en activiteiten zullen in kaart gebracht worden. Er zal ook een behoefte-onderzoek gedaan worden naar de bestaande expertise. Deze opdrachten kreeg de Raad van Coöperatiewezen (RACO) die recentelijk is geïnstalleerd door de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), Rishma Kuldipsingh.

De bedoeling is ook dat er statistieken worden bijgehouden. Kuldipsingh heeft aangegeven dat er tot nu toe nog geen eenduidig beleid is met betrekking tot het coöperatiewezen. De bijdrage van RACO maakt een geïntegreerd deel uit van het beleid van het ministerie van AW&J, zegt de voorlichting van het ministerie.

De raad bestaat uit: voorzitter Claudette Etnel (AW&J), secretaris Sandhya Ramdas (AW&J) en de leden Joyce Foort (De Schakel), Ixon Sanamin (ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie), Irene Levant (Transport, Communicatie en Toerisme), Sharron Karsters (Landbouw, Veeteelt en Visserij), Christine Karnadi (Natuurlijke Hulpbronnen), Roy Haverkamp (Federatie van Agrariërs en Landarbeiders), Bhoelai Shamkisoor (Landbouw Coöperatie Kwatta en omstreken).

AW&J licht toe dat RACO is ingesteld bij Staatsbesluit van 17 mei 1994, ter uitvoering van artikel 33A van de Wet Coöperatieve verenigingen, houdende instelling van de Raad voor Coöperatiewezen (Besluit raad voor Coöperatiewezen) als werkarm belast met het promoten en begeleiden bij de opzet van coöperaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May