Oplichter doet zich voor als Leo Brunswijk
16 Jul, 00:53
foto


De eigenaresse van een autoverhuurbedrijf in Paramaribo is woensdag opgelicht. Een oplichter belde haar op en hield haar voor Leo Brunswijk te zijn. Hij vroeg haar beltegoed.

Zij geloofde de man toen hij belde en aangaf dat hij een autobus bij haar bedrijf wilde huren. Hij vertelde haar ook van waar hij aan haar telefoonnummer was gekomen. Hij had het gekregen van een andere ondernemer. De benadeelde heeft een goede band met die ondernemer en wilde de autoverhuur afhandelen.

De vrouw begon alle documenten in orde te maken, zodat het voertuig bezorgd kon worden bij het regeringsgebouw zoals ‘Brunswijk’ dat had gevraagd. Zij is op een gegeven moment gebeld door de man die zei het druk te hebben met zijn werk. Hij vroeg of zij top up beltegoed voor hem kon kopen en sturen. Zij ging ermee akkoord.

De oplichter belde haar daarna nog enkele keren voor beltegoed. Zij moest SRD 3.400 aan beltegoed sturen. De man stopte het niet daarbij en vroeg nog eens SRD 1.000. Gelet op deze handelingen van de man begon zij te twijfelen of het geen oplichter was. Zij is naar het telecommunicatiebedrijf geweest om te vragen het telefoonnummer te blokkeren. Ook heeft zij aangifte gedaan. Zij wil dat de politie de oplichter achterhaald.
Advertenties