Vaccinatiebereidheid in 5 van de 10 districten laag
05 Jul 2021, 00:01
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


In de districten Nickerie, Paramaribo, Commewijne, Saramacca en Wanica zijn de hoogste aantallen mensen gevaccineerd tegen Covid-19. Er zijn 200.263 prikjes gezet. 163.157 hebben hun eerste dosis gekregen en 37.106 zijn volledig gevaccineerd. De vaccinatiebereidheid in de overige districten is nog behoorlijk laag, antwoordt minister Amar Ramadhin op een vraag van Starnieuws.

Deze week wordt de communicatie met de samenleving opgevoerd. Op een persconferentie zullen de statistieken worden gepresenteerd. Ramadhin zegt dat de meeste mensen die zich graag wilden vaccineren, dat intussen hebben gedaan. Er wordt ook behoorlijk wat anti propaganda gevoerd tegen het vaccineren, waardoor de bereidwilligheid afneemt. De bewindsman zegt dat het niet inenten nadelige gevolgen heeft, omdat vaccinatie volgens hem echt helpt. Dat is reeds aangetoond in landen waar veel mensen zich hebben laten vaccineren.

De komende periode zullen de motivatiesessies worden opgevoerd. Er zijn nog te weinig mensen volledig gevaccineerd in Suriname. Aan bedrijven wordt gevraagd om zonder dwang toe te passen, mensen te bewegen om zich te laten vaccineren. Waar er assistentie nodig is, kan het ministerie erop inspelen als er een beroep wordt gedaan door bedrijven en organisaties.

Wat het inenten met Sinopharm uit China betreft, zal er begin deze week meer duidelijkheid zijn. Er moeten volgens Ramadhin nog technische zaken worden afgewikkeld. Er zal begonnen worden met het inenten op één plek, waarna geleidelijk aan de overige plekken volgen, zegt de minister. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November