Directie FAI zet plannen uiteen
17 Jun, 22:40
foto
De directie van Food and Agriculture Industries op het kabinet van de president voor het presenteren van haar urgentieplan. Middenvoor president Chan Santokhi, rechts vicepresident Ronny Brunswijk. (Foto: CDS)


Food and Agriculture Industries (FAI) bekijkt mogelijkheden om uit te breiden naar onder andere Guyana en Haïti. De directie van het volledig Surinaams bacoven producerend bedrijf, heeft haar urgentieplan op 16 juni op het kabinet van de president gepresenteerd aan de regering. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 21 miljoen US-dollar, zegt FAI-directeur Permila Bissumbhar.

Momenteel exporteert FAI naar Trinidad & Tobago en Barbados. Het gaat er concreet om hoe het bedrijf winstgevend te laten produceren en zelf zijn kosten te laten dekken. “Dit plan is voor de komende drie maanden, daarna komt er een strategisch plan voor 5 jaar”, zegt Bissumbhar.

Het traject dat is uitgezet is breedvoerig besproken, zodat het duidelijk is voor alle partijen welke richting het bedrijf opgaat. Het bedrijf is van plan zijn productie te optimaliseren. De huidige condities zullen wel moeten worden bijgeschaafd. “De infrastructuur, kabelbaan en irrigatie. Er zijn heel veel randvoorwaarden nodig om ervoor te zorgen dat de nodige productie geleverd wordt en ook tegen gunstige prijzen”, geeft Bissumbhar aan.

Sinds november 2020 heeft de regering de aandelen van het bedrijf volledig overgenomen. Dit, nadat het bedrijf Food Farm Group dat voor 90 % aandeelhouder was, uit Suriname vertrok, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties