Water uit stuwmeer wordt geloosd
09 Jun, 12:58
foto
De Brokopondo Krachtcentrale (Foto: Staatsolie)


Enkele spuikleppen van de Afobakadam worden vanaf vandaag geopend om water uit het stuwmeer te lozen. Het is de bedoeling om zo het waterniveau in het stuwmeer, dat als gevolg van zware regenval van de afgelopen maanden sneller dan normaal is gestegen, geleidelijk te laten dalen. Het spuien kan afhankelijk van de regenbuien tot eind augustus duren.

Op dit moment is de waterstand van het stuwmeer 262.5 voet, terwijl deze een maximum van 265 voet mag bereiken. De spuikleppen zullen met tussenpozen opengedaan worden om rekening te houden met het getij van de Surinamerivier. Op deze manier wordt er alles aan gedaan om eventuele negatieve effecten benedenstrooms van het stuwmeer zoveel als mogelijk te beperken, meldt de Corporate Communication van Staatsolie.
 
De ministers van Natuurlijke Hulpbronnen en Regionale Ontwikkeling hebben van Staatsolie al informatie gekregen over deze actie en de districtscommissarissen van Brokopondo, Para, Commewijne en Paramaribo zullen de plaatselijke bevolking op de hoogte stellen over de periodes van het spuien.
Advertenties