Diaspora Medisch Team zegt steun toe
18 May 2021, 07:53
Artsen, verpleegkundigen en ziekenverzorgers, die via Extra Handen voor de Zorg hebben meegeholpen aan een grootscheeps vaccinatieprogramma op Curaçao, willen nu als onderdeel van het Diaspora Medisch Team, Suriname helpen met het uitvoeren van zijn vaccinatieprogramma. “Wij zijn bereid om onze schouders onder het werk te zetten”, zegt Charles Lelkens, een van de artsen die ook op Curaçao heeft gewerkt.

President Chan Santokhi heeft vorige week gevraagd om ondersteuning van het Covid-vaccinatieprogramma in Suriname. Door tussenkomst van John Brewster van het Diaspora Instituut Nederland en Pranobe Oemrawsingh van het Diaspora Medisch Team, is er contact gemaakt met Lelkens.

Mede door de ondersteuning van de artsen, verpleegkundigen en ziekenverzorgers, die via Extra Handen voor de Zorg hebben meegeholpen aan het vaccinatieprogramma op Curaçao, is de samenleving afgelopen week op Curaçao weer opengesteld en is het vliegverkeer naar dit eiland volledig hervat.

Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft een grootscheepse Covid-vaccinatiecampagne aangekondigd. Er zal gebruik worden gemaakt van de door Nederland beschikbaar gestelde vaccins. Ramadhin geeft echter aan dat er nog onduidelijkheid bestaat over de logistieke steun uit Nederland.

Het Diaspora Medisch Team zegt in een persbericht dat zij dit probleem kan helpen oplossen, maar dat het wachten is op de eventuele bereidwilligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid in Nederland om financiële ondersteuning, conform het Curaçao-model.
Advertenties

Saturday 24 February
Friday 23 February
Thursday 22 February