Marktleiding bepleit gedeeltelijke openstelling markt
21 Apr, 09:58
foto
Marktventers verkopen hun waar, door de sluiting van de markt langs de weg. (Foto's: CDS)


Marktmeester Gautam Dhanai wil de Centrale Markt weer gedeeltelijk openstellen. Het gaat om het ringgedeelte van de ingangs- naar de uitgangspoort. Indien dit gedeelte wordt opengesteld, meent Dhanai dat er dan een redelijke groep geaccommodeerd kan worden. Hij heeft zich met het Covid-19-managementteam georiënteerd bij de centrale Markt en de Vreedzaam Markt.

De markten zijn door de Covid-situatie momenteel gesloten en verkopers brengen hun waar langs de staat aan de man. Dhanai buigt zich met districtscommissaris Ricardo Bhola en het Covid-19-managementteam over de problematiek. Met het voorstel worden groothandelaren, vis- en vleesverkopers en de groep marktventers die zich nu op straat voor de markt ophoudt, geholpen. De voorstellen zijn in een rapport vervat, dat zal worden opgestuurd naar de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

Met Ramadhin zal ook gesproken worden over het openstellen van het bovenste gedeelte van de markt. Dhanai wijst erop dat niet alle marktventers op straat staan. Zij die kleding en kramerijen verkopen zitten thuis en ontberen inkomsten. Ook voor hen moet er een oplossing gezocht worden.

Gautam ziet ook graag controle van het BOG en bestuursambtenaren bij verkopers van vis en vlees op straat. Hij benadrukt dat de maatregelen van de autoriteiten bedoeld zijn om verdere spreiding van het virus de kop in te drukken. Hij roept marktverkopers op zich ook te laten vaccineren, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties