Suriname legt IDB prioriteitenlijst voor
01 Apr 2021, 08:20
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.(Foto: Juspol).


Suriname wil met de USD 70.000 uit het Regional Grant Project van de Inter-Development Bank (IDB) met name huiselijk geweld, transnationale criminaliteit, verkeersmanagement, community policing, financiële criminaliteit en cybercrime, aanpakken. Deze prioriteitenlijst was dinsdag een belangrijk agendapunt bij het bezoek van de vertegenwoordiger van de Inter- American Development Bank (IDB) in Suriname, Antonio Gonçalves, aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol).

Amoksi vroeg ook om hulp bij corruptiebestrijding. Gonçalves noemde dit fenomeen een probleem binnen de lidlanden en zegt dat de IDB hier aandacht voor heeft. Hij belichtte de historische rol die de IDB vervult in de regio op het gebied van financiering en institutionele versterking. Hij noemde Suriname een van de 48-mede-eigenaren van de bank en zei dat de technische assistentie hierop gebaseerd is.

Mark Karg, adviseur Openbare orde en Veiligheid en voorzitter van het Technisch Team IDB Grant Suriname, gaf een overzicht van de drugsbestrijdingsdiensten in Suriname. Amoksi deelde mee dat er bij de Port Control Unit van de UNODC op de Jules Sedney Haven van Paramaribo, meer politieambtenaren ingezet zullen worden. Hij gaf dinsdag ook informatie over de illegale goudwinning in het binnenland.

Gonçalves was bij het kennismakingsbezoek vergezeld door Chief Operations, Mariko Rusell. Amoksi werd bijgestaan door zijn directeur Operationele Diensten Olton Helstone, het hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi en Carolijn Reemnet, hoofd Onderzoek Planning en Documentatie (OPD) en de deskundigen Kathleen Graanoogst en Vivian Piqué, meldt de voorlichting van Juspol.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May