Prijsopdrijving in kustgebied wordt aangepakt
04 Mar, 22:31
foto
Prijscontroleurs aan het werk. (Foto's: CDS)


Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en Pertab Goerdayal, coördinator van de Vliegende Brigade Prijscontrole, pakken de “ongebreidelde prijsverhogingen” en zij die zich hieraan schuldig maken, aan. Op woensdag 3 maart is op het districtscommissariaat Noord-Oost de kick-off gegeven voor de controle in Paramaribo Noord-Oost.

Voorlopig zal er in de kustvlakte, van Nickerie tot Albina, opgetreden worden. Bhola zegt dat het niet gaat om een prijzenoorlog. “Het is georganiseerd. Het is een samenzwering van verschillende actoren binnen de value chain, van import tot consument tot de winkels bij u in de buurt. Anderen buiten de consument om verrijken zich schandalig, terwijl de consument steeds verder verarmt.”

De Vliegende Brigade Prijscontrole is op initiatief van president Chan Santokhi geïnstalleerd om de prijzen van consumptiegoederen te controleren. Deze brigade opereert vanuit het Kabinet van de President en wordt ondersteund door de Economische Controle Dienst (ECD), de politie en de bestuursdiensten.

Goerdayal zal de president vragen om het mandaat van de brigade te verruimen. Er is sprake van een “bende op een locatie” waardoor de Staat Suriname volgens berekening een verlies van ongeveer 100 miljoen SRD per jaar lijdt. “Het wordt nu tijd om het mes erin te zetten.” Zich afvragend of het Asycuda-systeem wel werkt, geeft Goerdayal aan dat de ECD drie maanden geleden informatie aan de douane heeft gevraagd om prijzen te controleren. “We zijn drie maanden verder, waarom wordt die informatie niet gegeven?” Hij belooft de overtreders met naam en toenaam aan de gemeenschap te zullen bekendmaken, meldt de Communicatie Dienst Suriname..

Advertenties