Total geeft informatie aan geregistreerde leveranciers
04 Mar, 05:18
foto


Total Exploration & Production Suriname BV zal vandaag tijdens een virtuele bijeenkomst, die gehouden wordt door Staatsolie, geregistreerde leveranciers informeren over de stand van zaken van de activiteiten en toekomstplannen. Er zijn vier olievondsten en een koolwaterstofvondst in de Surinaamse diepzee gedaan - en de verwachting is dat er meerdere vondsten volgen. Het is daarom een strategische prioriteit dat het lokale bedrijfsleven zich klaarmaakt om specifieke diensten te kunnen verlenen aan de opkomende offshore olie- en gasindustrie, zegt Staatsolie. 

Een grote deelname van capabele Surinaamse bedrijven zal ervoor zorgen dat Suriname maximaal economisch voordeel heeft aan de investeringen in de offshore olie- en gasindustrie en dat ook andere sectoren hiervan kunnen profiteren.
Total Exploration & Production Suriname BV operator in Blok 58 waar al vier vondsten zijn gedaan, zal de deelnemers aan het local content service forum informeren over:
- huidige en toekomstige activiteiten in Suriname,
- local contentstrategie,
- contractstrategie en -proces van Total in Suriname (inclusief het pre-kwalificatieproces, de normen en de compliance-eisen),
- vooruitzichten voor de komende twee jaren.

Suriname heeft ruim veertig jaar een actieve olie-industrie met olieproductie en een raffinaderij. Staatsolie werft menskracht, goederen en diensten op de lokale markt. Suriname heeft wat dat betreft een voorsprong ten opzichte van landen zonder een bestaande olie-industrie, zegt Staatsolie. 

Uit het in 2018 uitgevoerde Industrial Baseline Study, door Staatsolie en zijn offshore-partners, bleek dat het lokale bedrijfsleven de potentie heeft om goederen en diensten te leveren aan de offshore-olie- en gasindustrie. Echter, Surinaamse bedrijven zullen hun standaarden aanzienlijk moeten verbeteren om goederen en diensten te leveren aan de offshore olie- en gasindustrie. De eisen die de offshore-industrie stelt aan toeleveranciers zijn stukken hoger, onder andere vanwege de risico’s die het werken in de open zee met zich meebrengt.
Advertenties