CLO Collectief brengt eerbetoon aan Abaisa
26 Feb, 02:44
foto
Leden van het CLO Collectief hebben een krans gelegd bij het monument van Abaisa. Tweede van links, Michael Miskin.


Het CLO Collectief onder leiding van Michael Miskin heeft donderdag een krans gelegd bij het monument van Jowini Abaisa. Dit, ter gelegenheid van de 48e sterfdag van de vakbondsleider. Tijdens een vakbondsdemonstratie is hij op 27 februari 1973 geveld door een politiekogel.

Miskin zegt in gesprek met Starnieuws dat hij sinds zijn intrede in de vakbeweging in 1988 elk jaar aanwezig was bij de kranslegging. Hij maakte deel uit van de Federatie Landsdienaren Opbouw (later Natuurlijke Hulpbronnen). Abaisa was voorzitter van de bond bij Geologische Mijnbouwkundige Dienst.

Opvallend is dat het CLO Collectief besloten heeft donderdag een krans te leggen, terwijl de Centrale van Landsdienaren Organisaties ambtenaren opgeroepen heeft om vandaag aanwezig te zijn bij de kranslegging. Beide kampen hebben ervoor gekozen om niet op de eigenlijke sterfdag, zaterdag, de kransen te leggen. Miskin antwoordt op een vraag erover dat het Collectief gekozen heeft voor donderdag.

Met de kranslegging heeft het CLO Collectief hulde gebracht aan de strijdmakker die het hoogste goed heeft verloren in de strijd. Het is belangrijk om stil te staan bij de omstandigheid dat mensen hun leven geven voor het bereiken van vakbondsidealen. Miskin merkt op dat ook al is er een dispuut binnen de CLO, het Collectief ervoor gekozen heeft om Abaisa te eren voor zijn bijdrage in de strijd van de arbeidersbeweging.
Advertenties