Bazo/BZV-verzekering verlengd tot eind maart
24 Feb, 08:04
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


De regering heeft besloten de Bazo/BZV-verzekering te verlengen tot en met 31 maart. Op 10 januari was besloten dat de door Volksgezondheid gegarandeerde medische dienstverlening tot en met 28 februari gegarandeerd blijft. Dit geldt voor personen met een Bazo-BZV kaart met als vervaldatum tot 31 december 2020, inclusief de kaarten die vervallen in de periode januari t/m 28 februari. In de praktijk blijkt dat enkele medische dienstverleners hebben verzuimd de regeringsbesluiten na te leven hetgeen tot maatschappelijke onrust heeft geleid, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in een persbericht.

Het aantal vervallen (premie subsidie) verzekeringen bedraagt in de periode 31 juli 2020 tot en met 28 februari, 123.006 waarbij circa 45.000 zich hebben aangemeld, waarvan de helft reeds is goedgekeurd. Met het inlopen van de opgebouwde achterstand door het onverantwoord/populistisch opengooien van de aanvragen in 2018, wordt het ministerie geconfronteerd met een enorm tekort aan middelen. Er is in het verleden nimmer gewerkt aan verbetering van de infrastructuur van deze dienst.

Minister Ramsaran benadrukt “dat het aanvragen en vernieuwen van Bazo/BZV-verzekeringen een continu proces is en geenszins leidt tot beëindiging van hulpverlening.” Het zorgpunt nu is dat de uitvoeringscapaciteit met de huidige infrastructuur, welke volgens de bewindsman door mismanagement van de vorige regering is achtergelaten, bij lange na niet voldoende is om de toenemende aanvragen effectief te verwerken. Het ministerie is reeds begonnen met het versterken van de bestaande infrastructuur.
Advertenties