Woningen Dagoebladstraat vermoedelijk in brand gestoken
22 Feb, 00:53
foto
Twee huizen aan de Dagoebladstraat zijn zondag afgebrand. Het vuur sloeg al gauw over naar een andere woning die ook op hetzelfde perceel stond.


Twee huizen aan de Dagoebladstraat zijn zondagmiddag vermoedelijk in brand gestoken. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat beide woningen op hetzelfde perceel zijn.

De brand is vermoedelijk gesticht in een van de woningen en verspreidde zich naar het andere huis. Het gaat om laagbouw houten panden met afzonderlijk een stenen badkamer en toilet. Pinas geeft aan dat elk van de huizen werd bewoond door een man. Volgens hem sliep een van de mannen in zijn huis toen hij een brandgeur had waargenomen. Hij ontdekte kort daarna dat de achterdeur vanuit de buitenkant in brand stond.

De man alarmeerde de brandweer, maar in die tussentijd sloeg het vuur over naar het andere huis op het perceel. Pinas zegt dat de woningen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, niet verzekerd zijn. Niemand is gewond geraakt. Twee belendende panden liepen schade op, waarbij een van hen brand- en schroeischade aan de muur en deuren en de ander aan de windveer, de buis van een septic tank en dakplaten.
Advertenties