SU4SU-VSB stopt US$ 300.000 in Covid-19 fonds
05 Feb 2021, 06:58
foto


SU4SU Fonds, een initiatief van het Surinaamse bedrijfsleven, heeft sinds Covid-19 in maart vorig jaar haar intrede deed in Suriname, de gezondheidszorg met ruim US$ 10 miljoen aan equipment en andere goederen gesteund. Bryan Renten, voorzitter van Vereniging Surinaams Bedrijfsleven/SU4SU, zegt dat het fonds zich committeert voor ondersteuning van de nationale vaccinatiecampagne. SU4SU zal US$ 300.000 in het Nationale Covid-19 fonds stoppen. Daarnaast zal US$ 200.000 ter beschikking worden gesteld om de lokale kosten voor de uitvoering van het vaccinatieplan te dekken.

Renten heeft minister Amar Ramadhin laten weten dat SU4SU-VSB namens het Covid-19 fonds fondswerving zal doen bij het bedrijfsleven en de gemeenschap. Het toezicht van het beheer van het fonds zal gezamenlijk geschieden door de overheid en de VSB. In het bestuur van het fonds zullen twee leden van de VSB participeren. Verwacht wordt dat geheel 2021 Suriname nog te maken zal hebben met Covid-19 uitbraken.

De vaccinatie zal volgens SU4SU-VSB pas in 2022 ruimte geven voor volledige normalisatie van de samenleving. Renten vindt dat een nationale strategie en planning nodig is en gericht is op het in stand houden van de gezondheidszorg. De capaciteitsdruk op de human resources in de gezondheidszorg is enorm. Er dient volgens Renten gekeken te worden naar het versterken van de huidige verplegers, artsen, laboranten die het allemaal zwaar hebben. Daarnaast moeten verbruiksartikelen tijdig ingekocht worden door de overheid. Meestal duurt het drie maanden voor PPE (Personal Protection Equipment) geleverd wordt na de offerte-aanvraag. Er dreigt een tekort te ontstaan aan PPE en specifieke medische verbruiksartikelen. Deze crisis eist volgens SU4SU-VSB snelle besluitvorming en vlotte afhandeling van zaken.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May