Aardbeving van 5.9 in Guyanese Upper Essequibo
31 Jan 2021, 16:44
foto
De beving in Guyana had volgens voorlopige data een kracht van 5.9 op de schaal van Richter.


In buurland Guyana heeft zich om 15.05 uur lokale tijd een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. De beving heeft zich voorgedaan nabij Boa Vista, Roraima, meldt het Duitse Onderzoekscentrum voor Geowetenschappen (GFZ). De beving heeft zich voorgedaan op een ondiepe diepte van 10 km onder het epicentrum nabij Boa Vista, Roraima, Brazilië.

De exacte omvang, het epicentrum en de diepte van de aardbeving kunnen in de komende uren of minuten worden herzien wanneer seismologen de gegevens bekijken en hun berekeningen verfijnen, of wanneer andere instanties hun bevinden publiceren. Het Europees-mediterraan seismologisch centrum (EMSC) zegt in zijn rapport dat het gaat om een beving met een kracht van 5.7. Op basis van de voorlopige seismische gegevens had de beving geen noemenswaardige schade mogen veroorzaken, maar werd gevoeld door veel mensen als een lichte trilling in het gebied van het epicentrum.

Zwakke trillingen zijn mogelijk gevoeld in Boa Visa op 139 km van het epicentrum. Ook in Suriname, vooral in Nickerie, zeggen personen dat ze trillingen hebben gevoeld. Vooral op FB reageren mensen dat ze trillingen hebben gevoeld. Sommigen zeggen dat de kast schudde en dat ze de vloer voelden trillen.




Advertenties