Ambtenaren moeten zich verweren over mening op social media
29 Jan 2021, 00:00
foto
Een brief aan personeelsleden van Openbare Werken, Nickerie. Ambtenaren moeten zich verweren over uitlatingen gedaan op social media.


Diverse ambtenaren die via social media kritiek uiten op het beleid van de regering, worden op het matje geroepen. Hen wordt gevraagd zich te verweren over hun gedrag. Zij zouden als ambtenaren zich niet op deze manier moeten afgeven op de overheid. Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken, zegt dat al een tijdje ambtenaren die in Nickerie werkzaam zijn, zich moeten verweren bij het hoofd van de sectie Nickerie.

Sallons zegt dat hij de leden van de bond geadviseerd heeft om zich niet te verweren. Het kan volgens hem niet dat de afdeling Nickerie van Openbare Werken eigen regels maakt. Hij wil het zwart op wit hebben van minister Riad Nurmohamed over of de afdeling Nickerie zich mag opstellen als een directoraat. De vakbondsleider kijkt uit naar documentatie waaruit blijkt dat de werkwijze van de afdeling Nickerie correct is. "Ik wil het zwart op wit zien van het ministerie", stelt Sallons.

Het hoofd van de sectie Nickerie schrijft aan het personeelslid dat uit diverse bronnen blijkt dat de werkgever, minister Nurmohamed, negatief wordt besproken. Er zouden volgens hem zelfs krachttermen zijn gebruikt. De ambtenaar heeft volgens de brief een voorbeeldfunctie en dient zich netjes te gedragen. De ambtenaar moet zich verantwoorden over zijn handelingen op social media. Binnen drie dagen moet de persoon zich verantwoorden. De brief is op 28 januari geschreven. De werknemer heeft de bond op de hoogte gesteld van het schrijven.

Andere personen zijn opgeroepen door overheidsdiensten om te praten over kritieken die geuit worden. Zij voelen zich geïntimideerd over de gang van zaken. "Ik laat mij niet intimideren en ik ken mijn rechten", zegt een van de personen die zich moest aanmelden nadat over maatregelen van de regering kritiek is geleverd op Facebook. Volgens de persoon is er duidelijk een trend merkbaar waarbij getracht wordt kritische personen monddood te maken.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April