Huis Elisabeth Samson overgedragen aan stichting
29 Jan 2021, 08:38
foto
Het huis van Elisabeth Samson (Foto: website Vrienden van Elisabeth Samson Huis)


Het huis van Elisabeth Samson is recentelijk door de Staat overgedragen aan de Stichting Elisabeth Samson Huis voor een bedrag van SRD 4.265.960,75. De overdracht is gedaan door de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Diana Pokie. In dit pand was voor het laatst het voormalig ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu enkele jaren gehuisvest.

Pokie gaf aan dat het voor haar als vrouwelijke minister veel betekent om de overdracht van het pand aan een stichting gekoppeld aan een beroemde zakenvrouw, te bewerkstelligen. Het ligt in de bedoeling dat dit pand gerestaureerd zal worden, waardoor het publiek meer educatie krijgt over de nationale geschiedenis en de trek van toeristen naar de binnenstad bevorderd zal worden, meldt de voorlichting van GBB.

De stichting staat onder voorzitterschap van Cynthia McLeod en heeft tot doel het beheren, bewaren en conserveren van roerende en onroerende goederen, die voornamelijk verband houden met het leven van Elisabeth Samson en die toegankelijk maken voor het grote publiek.



Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April