Werkbezoek president na Nederlandse verkiezing
23 Jan, 12:40
foto
Minister Albert Ramdin


"Het werkbezoek van president Chan Santokhi aan Nederland is nu definitief van de baan in de 2e helft februari. Dit heeft te maken met de verscherpte en additionele maatregelen getroffen door de Nederlandse regering om de Covid-19 situatie  aan te pakken. De uitvoering van een effectief en betekenisvolle vlucht zou erg moeilijk zijn." Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking desgevraagd aan Starnieuws.

Er is overleg geweest hieromtrent tussen beide ministeries van Buitenlandse Zaken. De uitnodiging echter staat nog steeds voor een latere datum na de algemene verkiezingen in Nederland. "Wij wachten rustig de ontwikkelingen af", zegt Ramdin.
 
Ondertussen gaan de voorbereidingen aan beide kanten gewoon door. Het bezoek is belangrijk, zegt de minister om de ingezette en hernieuwde relaties op een hoger politiek niveau te brengen en nadere afspraken te maken over de toekomstige relatie.

President Santokhi zal gebruik maken van de aanwezigheid in Nederland om de Surinaamse gemeenschap te ontmoeten en afspraken te maken over hun betrokkenheid bij de sociaal economische ontwikkeling van Suriname. Bij  het bezoek dat na de verkiezingen in Nederland afgelegd zal worden, zal ook gesproken worden met het Surinaamse en Nederlandse bedrijfsleven om nieuw kapitaal te mobiliseren voor de uitvoering van ontwikkelingsprojecten in Suriname. De verkiezingen in Nederland worden mogelijk op 17 maart gehouden.
Advertenties